desir3.jun.pl Strona Główna
ZalogujRejestracjaSzukajZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Poprzedni temat «» Następny temat
Router Cerberus P 6381-2(proszę o pomoc w jego konfiguracji)
Autor Wiadomość
Mariusz 




Wiek: 30
Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Poznań (Międzyrzecz)
Wysłany: 2009-04-17, 16:32   Router Cerberus P 6381-2(proszę o pomoc w jego konfiguracji)  

Chodzi o pomoc w konfiguracji routera cerberus, gdyż sam sobie nie daję rady. Postępuję według instrukcji jednak to nic nie daje, nie mogę poprawnie skonfigurować routera i połączyć się z internetem. Mieszkam w bloku i mam w mieszkaniu kabel za pomocą którego łączę się z internetem (gdy po raz pierwszy chciałem połączyć się z internetem dzwoniłem do dostawcy i podałem mu adres karty sieciowej i po chwili miałem już dostęp do internetu ). Jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć krok po kroku jak skonfigurować mój router byłbym bardzo wdzięczny. Uprzedzam, że jestem laikiem jeśli chodzi o te sprawy, więc poradnik dla zielonych by się przydał. Jeśli podałem za mało informacji, to piszcie co mam podać (i ewentualnie, gdzie te informacje mogę znaleźć ). Jeszcze raz z góry dziękuję za pomoc.

Na żadnym forum komputerowym nie mogę znaleźć pomocy, może tutaj ktoś się na tych sprawach zna i mi pomoże.

edit: ok, juz sobie poradzilem, wszystko dziala
____________________
 
 
     
REKLAMA 


Greyna

Dołączyła: 31 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-04-18, 15:36     

 
 
     
yuninan 


Greyna

Wiek: 33
Dołączyła: 31 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-04-18, 15:36     

Postaram się nieco pomóc ale nie dam rady za dużo, niedawno sama uruchamialam router i męczylam kolegę a to co mi wyjaśnił postaram ci się przekazać. Pierwsza rzecz to od razu zmien haslo na routerze jak instalujesz i go nie zapomnij bo potem może być lipa. A jeszcze napisz potem czy to bezprzewodowo. Ok jak zainstalowałeś już program poprawnie od routera i nie pokazuje ze czegoś brak oprocz internetu to wejdz w moje miejsca sieciowe-> wyswietl połączenia sieciowe jak masz połączenie lokalne to prawym na nim ->właściwości -> protokół internetowy (TCP/IP) -> właściwości-> zaznacz na obu zakładkach aby szukał ip automatycznie. Możesz to zamknąć (miej przy sobie wszystkie informacje o mac adresach z routera i ew z adaptera). Ok a teraz w oknie przeglądarki wpisz adres DNS i tu po wpisaniu wybranego wcześniej hasła masz dostęp do wszystkich opcji. A i nie zapomnij jeśli chcesz mieć bezprzewodowy internet to musisz założyć na nim hasło bo ci się ktoś podłączy. Jeśli od adaptera masz program osobny to wgraj go na komp na którym chcasz bezprzewodowy i z niego dalej konfiguruj bezprzewodowy tylko (główne opcje ustalasz na tamtej stronie z DNS !!)- na nim tez jest MAC adres i w opcjach powinna byc opcja aby pozwolić na tych adresach mieć internet (dzięki temu jest mniejsza możliwość że ktoś ci się podłączy).
____________________
 
 
     
Mariusz 




Wiek: 30
Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Poznań (Międzyrzecz)
Wysłany: 2009-04-18, 16:16     

Dzięki za pomoc ale tak się złożyło że już sobie poradziłem:). Coś nie tak miałem z MAC ustawione ale już jest dobrze. Dzięki za chęci i zainteresowanie;)
____________________
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik: 

 
 
 
 
 
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz

| | Darmowe fora | Reklama

Strona wygenerowana w 0.04 sekundy. Zapytań do SQL: 13